Přemozte tropy

Letní počasí vyhovuje většině lidem, ale nesmí být až příliš vedro. Jakmile začnou ale řádit tropické teploty, je dobré se před nimi chránit. A jde to i doma.

Přemozte tropy

Na léto se těší asi každý. Obzvlášť to platí v případě, kdy zima byla dlouhá a studená. Avšak i letní prázdniny mohou být extrémní, co se týče počasí. Když celou dobu jen prší, je to otrava, ale pokud je naopak každý den horko až k zalknutí, také není o co stát. Našinec není připraven na tak vysoké teploty vzduchu a hůře se s nimi vypořádává. To však není potřeba. Venku s tím asi nic neuděláte, ale doma si můžete vytvořit příjemné chladivé prostředí, ve kterém se vám bude dobře fungovat.

Malá ventilace

A stačí k tomu jediné, pořídit si klimatizaci praha https://elmontech.cz/klimatizace/. Věřte nebo ne, ale lepší způsob chlazení interiéru neexistuje. Můžete se pokoušet větrat, ale to k ničemu nepovede. Museli byste mít všechny okna i dveře dokořán. A i tak se budete muset ještě modlit, aby nebylo bezvětří. V opačném případě domů jen pustíte horký vzduch, takže se vše ještě více zhorší.

Klimatizace je tedy nenahraditelná. Je ovšem nutné za ni dávat velké peníze? Neexistují modely, které jsou levnější? Nutné to není a existují i cenově přijatelnější modely, než je klasika. Nejsou sice tak efektivní, ale svou práci také dobře odvedou. Některé verze jsou dokonce mobilní, což znamená, že je můžete používat teoreticky nejen v každém pokoji, ale můžete si je s sebou vzít třeba i na svou výletní chatku. Nesmí se však jednat o jednoduchou roubenku bez napojení na elektřinu. V takovém případě samozřejmě přístroj nerozjedete.

Malá domácí klimatizace

Větráky nebrat

Mnoho lidí raději místo klimatizace volí velké větráky. Jsou mnohem levnější a často mají i daleko nižší spotřebu. Obojí je pravda, ovšem jsou tu i nějaká ta ale. Tím nejzásadnějším je asi víření prachu a dalších alergenů. Větráky totiž mají za úkol vířit vzduch. Společně se vzduchem ale samozřejmě víří i malé částice, které nemají v oblibě hlavně alergici. Zvířený prach však může obtěžovat i lidi jinak zdravé.